Olet sivulla: Etusivu Maailma Brun Glantri

Glantri (Glantrin ruhtinaskunnat)

Tulosta PDF
Yhteenveto
Valtiomuotovelhojen oligarkia
HallitsijaNeuvosto; valtionpäämiehenä Suuren Magiankoulun suurmestari Haaskinzin Harald, Mustankiven ruhtinas
Väkilukun. 700000
Etninen jakoaveroignelaisia 13%, alphatialaisia 12%, flaemeja 10%, traladaralaisia 10%, thyatislaisia 10%, klantyrelaisia 10%, ethengarilaisia 9% hattiaslaisia 9%, belcadiz-haltioita 8% ja erewan-haltioita 9%.
Kieletaveroigne, alphatia, flaem, traladara, thyatis, klantyre, ethengar ja haltia.
Uskonnot- (julkinen kuolemattomien palvominen kielletty).
RahaKruunu (10 pp), Dukaatti (1 kp), Valtias (1 hop) ja Penni (5 kup).
Talouskeskiaikainen talous (maatalous, alkemia, magia, metallurgia, kaivannaiset)
Kulttuurikukoistava
Poliittinen mahtivoimakas
Sotavoimasuuri
AsutuskeskuksetGlantri, Leenz, Uusi Alvar, Kopstar, Eriadna, Rymskigrad, Lizzieni, Erendyl, Glenmoorloch, Braastar ja Vyonnes.

Glantri on lukuisten etnisten ryhmien muodostama rikaskulttuurinen valtakunta. Nykyisen Glantrin alue oli pitkään täysin asuttamaton, kunnes 300-luvun lopulla flaemeiksi kutsuttu kansa saapui vuoristoiseen maahan. Kolme vuosisataa myöhemmin alueelle alkoi muuttaa siirtolaisia Thyatiksesta, nykyisestä Karameikosista ja muista vieraista maista. Myös Alphatialaiset kiinnostuivat alueesta ja velho Halzunthramin toimesta alueesta tehtiin keisarikunnan dominio vuonna 788. Pian tämän jälkeen Glantrista löydettiin kultaa, joka houkutti kääpiöitä alueelle. Samaan aikaan dominiossa levisi rutto, jonka levittämisestä syytettiin taudille immuuneja kääpiöitä. Alphatian hallinto ajautui vaikeuksiin, kun thyatislainen Loordi Glantri salamurhasi Halzunthramin ja kukisti Alphatian joukot. Thyatislaisten johdolla alueesta tehtiin Glantrin tasavalta ja kääpiöt karkoitettiin maasta. Loordi Glantrin kuoleman jälkeen Glantrista tehtiin velhojen oligarkia, jollainen se on vielä nykyäänkin. Glantriin rakennettiin Suuri Magiankoulu, Tunnetun Maailman merkittävin maagisen tutkimuksen akatemia. Velhojen hallitsema Glantri on perinteisesti eristäytyvä ja byrokraattisen hallinnon kuri on tiukkaa. Myös uskontojen julkinen harjoittaminen on kiellettyä, mikä lisää Glantrin ja sen naapureiden Ethengarin ja Heldannin välistä skismaa.

Viimeaikaiset tapahtumat

Hulen hyökätessä Darokiniin vuonna 1005 Glantri liittoutui ensimmäisenä Darokinin kanssa. Glantrin sotamenestys oli hyvää kaikkialla muualla paitsi Ethengarin vastaisella rintamalla, jossa menestys oli vähäistä. Glantri sai sotaponnistuksistaan ja Darokinin jälleenrakennuksen tukemisesta suurta arvostusta Tunnetussa Maailmassa.

Alphatian ja Thyatiksen välisen sodan aikana vuonna 1009 Glantri liittoutui Thyatiksen kanssa ja glantrilaiset joukot taistelivat alphatialaisia vastaan Aamunkoiton saarella. Sodan muuttuessa Thyatikselle ja sen liittolaisille yhä epäedullisempaan suuntaan Glantrilaiset velhot käynnistivät Tuomionpäivän kojeen, joka lopulta tuhosi koko Alphatian vuonna 1011. Alphatialaiset tuhosivat kostoksi vanhan Glantrin kaupungin, joka oli ehditty pääosin tyhjentää. Sodan menetykset olivat Glantrille raskaat, sen pääkaupunki oli haihtunut pölynä taivaalle ja lähes koko sotavoima oli tuhottu. Menetykseksi voidaan laskea vielä Magiankoulun suurmestarin Etienne d’Ambrevillen kuolema kesken Neuvoston kokouksen – suurmestarin kerrotaan räjähtäneen sisältäpäin muun Neuvoston päälle kesken puheensa.

Sodan jälkeen uudeksi suurmestariksi nousi Tummankiven ruhtinas Haaskinzin Harald. Glantrissa aloitettiin tuhoutuneen pääkaupungin uudelleenrakennus ja sodan vahinkojen korjaaminen. Sotavoimien uudistaminen annettiin ruhtinas von Drachenfelsin käsiin, joka sai poikkeukselliset valtuudet Glantrin turvallisuuden takaamiseksi.

Koiranpäivänä Glantri hylkäsi vanhan liittolaisensa Darokinin ja uhkasi Valonliittoa äärimmäisillä vastatoimilla jos vieraat joukot eivät poistu Darokinin alueelta. Pian uhkauksen esittämisen jälkeen darokinilainen Selenican kaupunki joutui samankaltaisen tuhon kohteeksi kuin monet alueet, mukaan lukien Glantri, Alphatiaa vastaan käydyn sodan aikana. Selenican tuho ei kuitenkaan ollut lopullinen, vaan kaupunki asukkaineen ilmestyi kuin tyhjästä sodan loputtua.

Nykyään Glantri on valtiollisesti eristäytynyt, mutta sen sotilaallinen mahti herättää pelonsekaista ihmetystä koko Tunnetussa Maailmassa.

 
Viimeksi päivitetty ( 12.05.2007 12:03 )