Olet sivulla: Etusivu Maailma Brun Kivikoto

Kivikoto (Kivikodon kääpiöiden kuningaskunta)

Tulosta PDF
Yhteenveto
Valtiomuotomonarkia
Hallitsijakuningas Bofin I
Väkilukun. 350000
Etninen jakokääpiöitä 100%
Kieletkääpiö
UskonnotKagyar
RahaAurinko (10 kp), Kauppias (1 kp), Kuu (10 hop), Tähti (1 hop) ja Kivi (1 kup)
Talouskeskiaikainen talous (kaivannaiset, käsityö)
Kulttuuripysähtynyt/kuoleva
Poliittinen mahtimitätön
Sotavoimavähäinen
AsutuskeskuksetStahl, Viherlä, muut suuret asutuskeskukset tuhottu

Kääpiöiden kuningaskunta Kivikoto on jylhien vuoristojen ja alavien laaksojen maa, jota kääpiöt ovat asuttaneet oman perimätietonsa mukaan lähes kolme vuosituhatta. Kääpiöt ovat perinteisesti suhtautuneet muihin rotuihin epäluuloisesti, eikä kauppiaita ja satunnaisia seikkailijoita lukuun ottamatta yhteyksiä naapurikansoihin otettu kuin vasta verrattain myöhään. Kääpiöiden yhteiskunta on perhekeskeinen ja jakautunut suursukujen muodostamiin klaaneihin. Suursuvut ovat edustettuina kääpiöiden senaatissa, joka toimii lakiasäätävänä elimenä. Senaatin alkuperäinen tehtävä oli kuitenkin rajoittaa ja jakaa kuninkaan suurta valtaa.

Kääpiöiden yhteiskunta on ollut tehokas ja vakaa. Tuotteliaat kääpiöt ovat kaivaneet vuoristaan suuria rikkauksia ja muovanneet yleisistä raaka-aineista hienoja työkaluja tai arvokkaita esineitä. Kääpiöiden vauraudet ovat aina houkutelleet myös muita kansoja, seikka joka on saanut kääpiöt suojelemaan aarteitaan mustasukkaisesti. Aika ajoin erityisesti humanoidit ovat hyökänneet kääpiöiden aarteita himoiten Kivikotoon.

Viimeaikaiset tapahtumat

Vuonna 1002 Kivikodossa syttyi sisällissota, kun kääpiöiden ensimmäinen kuningas Denwarf ilmestyi kääpiöiden keskuuteen vaatien itselleen Kivikodon kuninkuutta. Denwarf vetosi äärikonservatiivisia ja isolaationistisia ajatuksia kannattaviin kääpiöihin, uudistusmielisten ja moderatististen kääpiöiden ryhmittyessä kuningas Everast XV:n taakse. Alun veristen yhteenottojen välttämiseksi valtakiista ratkaistiin esitaistelijoiden välisessä kamppailussa, jossa voiton veivät Everastin kannattajat. Sisällissota jätti Kivikodon kuitenkin eripuraiseksi ja jakautuneeksi.

Darokinin ja Hulen välisen sodan alkaessa vuonna 1005 kääpiöt olivat jakautuneita tukensa antamisessa. Darokin oli Kivikodon tärkein kauppakumppani, mutta sotilaallisesti Kivikodon tärkeimmät liittolaiset olivat Ylaruam ja Ethengar, jotka molemmat asettuivat Darokinia vastaan. Lopulta kääpiöt valitsivat Darokinin tukemisen, vaikka monien mielestä ihmisten väliset sodat eivät kuuluneet kääpiöille. Kääpiöiden tuki Darokinille oli enemmän periaatteellinen kuin sotilaallisesti merkitsevä. Kääpiöiden liittoutuminen Darokinin kanssa vaikutti suuresti Ylaruamin irrottautumiseen sodasta ja Ethengarin haluttomuuteen hyökätä muualle kuin Glantriin.

Alphatian ja Thyatiksen välisen sodan syttyessä vuonna 1009 kääpiöiden isolaationistit olivat jo selvänä enemmistönä. Kuningas määräsi valtakunnan laajuisen eristäytymisen ja rajasolat suljettiin. Siviiliväestö muutti maanalaisiin turvapaikkoihin ja maanpinnan asumukset hylättiin. Thyatislaiset diplomaattien delegaatiot joutuivat kääntymään takaisin tapaamatta lainkaan Kivikodon johtoa. Kun sota oli päättynyt nousivat kääpiöt takaisin maanpinnalle ja ottivat haltuunsa vanhat asumuksensa.

Koiranpäivän lähestyessä, vuoden 1015 lopussa Kivikodon kuningas Everast XV salamurhattiin oudoissa olosuhteissa ja hänen pojastaan Bofinista kruunattiin uusi kuningas. Koiranpäivänä kääpiöiden valtakunta joutui ensimmäisten joukossa kärsimään, kun humanoidien laumat tunkeutuivat pääkaupunkiin Ala-Dengariin ryöstäen ja tuhoten sen. Kääpiöiden kärsimykset jatkuivat, kun pääosa Kivikodon armeijasta tuhottiin sen puolustaessa Vestlandin Bergeniä. Tuore kuningas Bofin I oli itse vähällä menehtyä demoni Hircismuksen syöksyessä Bergeniin linnoittautuneiden kääpiöiden kimppuun. Humanoidien armeija aloitti vastustamattoman etenemisensä Kivikotoon Bofinin kääpiöiden linnoittautuessa Stahliin. Kaupunki toisensa jälkeen tuhottiin humanoidiarmeijan toimesta ja lopulta itse Stahl ja sinne linnoittautuneet lähes 200000 kääpiötä olivat uhattuna. Humanoidien prioriteetit olivat kuitenkin muualla ja niiden pääjoukot siirtyivät piirittämään Krakatosia. Krakatosin taistelussa humanoidit kuitenkin kukistettiin ja kääpiöarmeijan rippeet aloittivat raivoisan vastahyökkäyksen Kivikotoa tuhoavia humanoidilaumoja vastaan. Kääpiöiden taistelu humanoideja vastaan jatkuu vieläkin, kuten monumentaalisiin mittasuhteisiin käyvä jälleenrakennustyökin: lähes 200000 kääpiötä menetti henkensä Koiranpäivän sodassa, jonka lisäksi 4/5 Kivikodon infrastruktuurista tuhoutui.

 
Viimeksi päivitetty ( 12.05.2007 12:03 )