Olet sivulla: Etusivu Maailma Brun Ostland

Ostland (Ostlandin kuningaskunta)

Tulosta PDF
Yhteenveto
Valtiomuotomonarkia
Hallitsijakuningatar Yrsa
Väkilukun. 150000
Etninen jakopohjalaisia 100%
Kieletnorwold
UskonnotOdin, Thor. Vähäisempinä Frey/Freyja
RahaKrona (1 kp), Eyrir (1 hop) ja Oren (1 kup)
Talouskeskiaikainen talous (maatalous, kalastus, kauppa, merirosvous)
Kulttuurikukoistava
Poliittinen mahtikasvava
Sotavoimapotentiaalinen
AsutuskeskuksetZeaburg, Zeafort, Ostmanhaven, Laivala, Swenson

Ostland on Pohjanperän saarivaltakunta, jonka asukkailla on hurja maine. Sitä asuttaa sama pohjalainen kansa kuin Pohjolaa, Heldannia, Vestlandia ja Soderfjordia. Ostlandilaiset vaalivat pohjolan tapoja hartaasti niin hyvässä kuin pahassa: miehisiksi hyveiksi laskettavat merirosvous ja ryöstöretket ovat tärkeä osa kulttuuria. Ostlandilla on jo pitkään ollut vahva ja keskitetty hallinto: hovin ympäröimä kuningas, jota tukee Odinin vaikutusvaltainen papisto, sekä alueelliset ruhtinaat, jaarlit. Vahva hallinto on antanut Ostlandille etulyöntiaseman naapureitaan Vestlandia ja Soderfjordia vastaan. Ajoittain Ostlandin kuningas on myös alistanut Vestlandin ja Soderfjordin jaarlit vasalleikseen. Ostlandilaiset ovat luonteeltaan hurjia ja sotaisia, sekä kuolemaan asti lojaaleja. Ostlandilaiset antautuvat mielellään myös ruumiillisille nautinnoille, ellei sota tai kunnia sitä estä. Ostlandilaiset palvovat tärkeimpinä kuolemattominaan Odinia ja Thoria. Muita kuolemattomia Freyta ja Freyjaa lukuun ottamatta ei juuri noteerata.

Viimeaikaiset tapahtumat

Ostlandilaisten ryöstöretket naapurimaihin saivat vuosituhannen vaihteessa Vestlandin ja Soderfjordin jaarlit liittoutumaan keskenään Ostlandia vastaan. Lisäksi Pohjolaan kohdistuvia ryöstöretkiä uhkasivat Alphatialaisten alueelle lähettämä laivasto. Edellä mainitut seikat saivat Ostlandin liittoutumaan Thyatiksen kanssa voidakseen taata jaarlien perinteisen elinkeinon. Ostlandilaiset osallistuivat aktiivisesti Alphatian vastaiseen sodankäyntiin niin Pohjolassa kuin Aamunkoiton saarellakin. Thyatis palkitsi liittolaisensa antamalla sen hallintaan alueita Aamunkoiton saarelta.

Darokinin ja Hulen välisen sodan aikana vuonna 1005 Ostland liittoutui Darokinin kanssa, mutta maa oli liian syrjässä tapahtumien keskipisteestä voidakseen vaikuttaa sodan lopputulokseen. Sen sijaan Ostlandilaiset käyttivät tilaisuutta hyväkseen ryöstelläkseen Hulen kanssa liittoutuneen Vestlandin rannikkoa.

Thyatiksen ja Alphatian välisen sodan aikana Ostlandilaiset joukot osallistuivat aktiivisesti sotaan liittolaisensa Thyatiksen rinnalla. Ostlandilaisten ryöstöretket ulottuivat kauas Alphatian merelle ja haittasivat merkittävästi Alphatian sotaponnistuksia Pohjolassa ja Aamunkoiton saaren pohjoisosassa.

Koiranpäivän sodassa Ostland liittoutui Valon joukkojen puolelle. Sen joukot iskivät Hardarkin selustaan aiheuttaen merkittäviä tappioita humanoideille. Vielä nykyäänkin Ostlandin joukot jatkavat taisteluaan mantereen humanoideja vastaan.

 
Viimeksi päivitetty ( 12.05.2007 12:03 )