Olet sivulla: Etusivu Maailma Brun Sargar ja Konagar

Sargar ja Konagar (Sargarin ruhtinaskunta ja Konagarin markiisikunta)

Tulosta PDF

Sargar ja Konagar

Yhteenveto
Valtiomuoto vasallivaltio
Hallitsija Sargarin ruhtinas Dorfar Blyskarats, Konagarin markiisi
Väkiluku 45000
Etninen jako Kääpiöitä (43%), Ihmisiä (57%)
Kielet kääpiö, thyatis, traladara
Uskonnot Kagyar
Raha Karameikosin Rojaali (1 kp), Kruunu (1 hop) ja Kopeekka (1 kup)
Talous keskiaikainen talous (kaivannaiset, käsityö)
Kulttuuri ?
Poliittinen mahti ?
Sotavoima ?
Asutuskeskukset Belfrast, Rak Castellan, Stahlin
Pinta-ala 3045km2 / 20010km2

Konagarin (Aamunkoinkoto) markiisikunta sijaitsee Karameikosin koillisosassa Altan Tepes vuoristossa, Castellan - joen yläjuoksulla. Alueelle johtaa kaksi isoa tietä; toinen Kuninkaan tieltä Penhaligonin pohjois-puolelta Castellanin läpi Parsaan ja toinen Castellanista Belfrastin kautta Biazzaniin. Konagar on lähes pelkästään kääpiöiden asuttama ja siksi maanpäälliset asumukset ovat vähäisiä lukuun ottamatta Castellanin linnoitettua kylää ja vuoristossa viljelystä harjoittavaa väestöä. Markiisikunnan pääkaupunki Belfrast (Äänekäsvuori) on rakennettu vuoren sisään kaivettuihin luolastoihin. Ihmisten pääsy kaupunkiin on kielletty lukuun ottamatta kruunun edustajia tai erikoisluvan hallussapitäjiä.

Belfrastista kaakkoon sijaitsee Sargarin (Eteläinenkoti) ruhtinaskunta, jonka alueet ovat entisiä Thyatiksen keisarillisia territorioita. Sargar käsittää alueen, joka rajoittuu pohjoisessa Ylaruamiin, idässä ja lounaassa Karameikosiin, lännessä Biazzaniin ja etelässä Vyaliaan. Sargarin merkittävin asutuskeskus on Stahlin (Sininen Kuu), missä sijaitsee myös Stahlinrakin linnoitus.

Historia ja viimeaikaiset tapahtumat:

Aikaisemmista palveluistaan Karameikosin Suuriruhtinaalle (liittyy Skarda Peiliherraan) saa Dorfar Toricinpoika Herowarf vuonna 1003 palkkiokseen läänityksen Karameikosin koillisosasta läheltä Ylaruamin rajaa. Saatuaan myös kuninkaaltaan Everast XV:ltä siunauksen asialleen lähtee hän rakentamaan tietä Parsasta alueilleen. Ilmenee kuitenkin pian, että ko. läänitys käsittää alueella asustavien jääjättien pyhän vuoren ja ajatuksesta rakentaa tie sinne tulee luopua. Dorfar aloittaa uudet neuvottelut suuriruhtinas Stefanin kanssa ja ostaa tältä Castellanin linnan ja saa läänityksekseen sitä ympäröivät alueet. Tien linjausta muutetaan ja jääjätit tuhoavat siihen mennessä valmiiksi saadun tien. Lopulta koko tie on valmis aina Parsasta Rak Castellanin kautta Kuninkaantielle ja ensimmäiset 500 kääpiötä Everast - klaanista muuttaa Castellaniin. Nämä uudet kääpiöt ovat ensimmäiset uuden Radshyld - klaanin (Rautakilpi) edustajat. Saman vuoden lopulla syntymäpäivänään antaa suuriruhtinas Stefan Dorfarille Konagarin paronin arvon.

Mestaria vastaan käydyn sodan aikana Konagar on luonnollisesti Darokinin puolella kuten Karameikos ja onhan paroni Dorfar sodan aikana Darokinin suurlähettiläs ja sen armeijan palveluksessa. Konagar säilyy vahingoittumattomana niin Mestarin joukoilta kuin Karameikosin sisältä nousseilta levottomuuksilta.

Lähes neljä vuotta myöhemmin vuonna 1007 valmistuu vuorenalainen kaupunki lähelle Rak Castellania. Suuri osa Castellanin väestöstä muuttaa tähän Belfrastiksi nimettyyn uuteen kaupunkiin. Samalla aloitetaan linnoituksen rakentaminen Belfrastiin. Vuoden lopulla, jälleen syntymäpäivänään, suuriruhtinas Stefan kruunautuu kuninkaaksi ja tarjoaa alaisilleen myyntiin lisää maita ja arvonimiä rahoittaakseen uuden pääkaupungin Krakatosin jälleenrakennustyön. Paroni Dorfar ostaa entisiä omistuksiaan vastaavan määrän lisää maata ja hänelle tarjotun kreivin arvonimen. Seuraavan vuonna valmistuu Belfrastin linnoitus, joka saa nimekseen Ghyrrak (Vankkalinna). Puoli vuotta myöhemmin kreivi Dorfar lyö, jo aiemmin perustetun, henkivartiokaartinsa jäsenet ritareiksi uuteen Blyskaratsin veljeskuntaan. Samoihin aikoihin Konagarin kreivi ostaa kuningas Stefanilta, jolta Krakatos imee kaikki varat, lisää maata kasvattaen läänityksensä pinta-alaa viidellä kymmenellä prosentilla.

Vuonna 1009 Alphatian ja Thyatiksen välinen skisma puhkeaa täydeksi sodaksi ja kuningas Stefan lähettää kreivi Dorfarin edustamaan itseään Thyatiksen armeijan ylimpään sodan johtoon. Sodan loputtua vuonna 1011, on Thyatiksen valtion kassa tyhjä ja Konagarin kreivi siinä asemassa, että prinssi-valtionhoitaja Eusebius suostuu myymään tälle Thyatiksen luoteiset territoriot. Hinnaltaan valtavan kaupan rahoituksesta vastaa kreivi itse, Kivikodon klaanit ja kreivi Dorfarin kosintaan suostuneen Buhrohurin paronittaren, Gilla Blyskaratsin perhe ja klaani. Heidän häitään vietetään vuonna 1012 jolloin kuningas Stefan antaa kreivi Dorfarille markiisin arvon. Samalla uudet Thyatikselta ostetut alueet saavat ruhtinaskunnan statuksen ja markiisi Dorfar myös Sargarin ruhtinaan arvon. Näin ollen yhdistyvät avioliiton kautta kolme kääpiöiden hallinta-aluetta: Konagar, Sargar ja Buhrohur, jotka muodostavat yhtenäisen valtioiden ketjun Altan Tepesillä.

Vuonna 1013 saapuu suuri joukko kolonisteja Kivikodosta eri klaaneista Konagar - Sargariin ja hieman heidän saapumisensa jälkeen muuttaa ruhtinaskuntaa ihmisiä sekä Thyatiksesta, että Karameikosista asuttamaan Sargarin alavampia seutuja.

Kerendasin herttua Maldinius Kerendas lähestyy vuonna 1014 ruhtinas Dorfaria esittäen tälle asiakirjoja, joiden perusteella herttualla on oikeus Thyatiksen kruunuun. Dorfar lupaa tälle tukensa ja seuraavana vuonna, ruhtinaan poissa ollessa, alkaa sisällissota Thyatiksessa. Ruhtinaan joukot marssivat Maldiniuksen joukoissa kuten myös Buhrohurin paronikunnan joukot. Konagar - Sargar välttää kokonaan sotatoimet alueellaan.

Koiranpäivänä Konagar ja Sargar kuuluvat osaksi Valon Liittoa ja niiden joukot taistelevat yhdessä muiden hyvien rotujen kanssa Pimeyden armeijoita vastaan. Sodan kuluessa tie Parsasta Castellaniin tuhotaan, ettei Pimeyden joukot pääse sitä pitkin liikkumaan niin helposti etelään. Pimeyden joukkojen vetäytyessä Krakatosista ja Karameikosin alueelta lopullisen taistelun jälkeen pohjoiseen, joutuu Konagar myös hävityksen kohteeksi mutta asutuskeskukset pitävät puolensa hyökkääjää vastaan.

Viimeksi päivitetty ( 24.08.2005 12:12 )