Olet sivulla: Etusivu Maailma Brun Sind

Sind

Tulosta PDF

Yleistä

Sind on yli 1000 vuotta vanha maa, jonka nykyinen väkiluku on n. 500 000. Maan pääkaupunki on Sayr Ulan. Sindissä on suuret varallisuuserot, hallitseva luokka elää leveästi, valtaosa kansasta teltoissa köyhinä. Sindissä on suuria aavikkoalueita, mutta myös hedelmällistä ja viljelykelpoista maata. Sind sai nykyisen hallinnollisen rakenteensa 714. Tuolloin Rajah Hi Raja toteutti suunnitelmasta ja yhdisti useista maakunnissa ja erillisistä hallintoalueista yhden, jollaiseksi maa nykyisin mielletään.

Hule miehitti Sindin 1004 Mestarin johdolla. Tapahtui vallankaappaus, jossa Kiritan Ul-Nervi nousi valtaa syrjäyttämällä veljensä, Chandra Ul-Nervin. Entinen rajarajah on edelleen elossa vangittuna palatsin tyrmässä.

Sind on yli 1000 vuotta vanha, mikä näkyy väkevänä ja monipuolisen kulttuurina. Maan omaleimainen elämäntyyli ei ole taipunut Hulen kovaotteisesta miehitysvallasta huolimatta. Merkkejä vastarinnan lisääntymisestä on olemassa ja Jaibulin maakunta on pysynyt edelleen itsenäisenä. Sitä Hule ei ole kyennyt kukistamaan. Laajassa mittakaavassa muilla valtioilla ei ole intressejä auttaa Sindiä sortovallan ikeestä vapautumisessa. Hule oli vaikuttanut Sindiin vuosikymmeninä ennen valloitusta. Ennen valloitusta Hulella oli monia liittolaisia Sindin hallitsevassa luokassa. Se on Bozdoganin tapa toimia. Sind ei pyytänyt ulkopuolista apua miehittäjää vastaan, vaan oli tyytyväinen vallitsevaan tilanteeseen. Sindin hallitsijat enemmän tai vähemmän vapaaehtoisesti toimivat Hulen vasallina. Kun Hulen teokratiassa vallan kaappasi Thanatoksen airut, Mestari, tilanne muuttui, ja Hule käynnisti valloitussodan.

Harvoja hallitsijoita kiinnostaa yhteiskunnan alhaisimman luokan kärsimykset, eikä Sind tee tässä poikkeusta. Yhteistyöhaluiset ruhtinaat saivat pitää valtansa. Hule valloitti Sindin lopullisesti 1004 vuosia kestäneet manipuloinnin jälkeen, jossa Bozdogan näytteli merkittävää roolia hallitsevan luokan korruptoinnissa. On kuitenkin syytä muistaa, että Mestarin valloitussodan kohde oli idässä, Darokin ensimmäisenä. Sind oli jo käytännössä hallussa.

Hallinto

Sind on feodaalivaltio, jossa valtaa pitää kuninkaiden kuningas, rajarajah. Sindissä on 11 rajahstania, joita hallitsevat maharajahit tai rajahit. Maharajahilla voi olla vasalleina rajaheja. Jaibul ei tunnusta Ul-Nerviä rajarajahiksi, eikä tunnustanut tämän edeltäjää Chandraakaan. Jaibulin nykyinen hallitsija tunnetaan vain "arvonimellä" Musta-rajah. Mahtavampia provinsseja hallitsee maharajah, heikompia rajah. Rajah on provinssinsa korkein feodaaliruhtinas. Rajahilla voi olla paroneita vastaavia alivasalleja.

Jokaisella rajahilla on oma armeijansa. Rajahien armeijoista suurin osa on kevyttä jalkaväkeä, jonkin verran kevyttä ratsuväkeä ja jousimiehiä sekä sotanorsuja. Hulen Tuhon Legioona piti majaansa Sindissä pitkään eli maassa voi hyvinkin olla myös Hulen joukkoja.

Sindin 11 rajahstania

Peshmir - maharajah Hara Rudraksha
Gom - rajah Rodo
Sindrastan - rajarajah Kiritan Ul-Nervi
Putnabad
Jalawar
Nagpur
Shajarkand

Suurimmat kaupungit

Sayr Ulan, Sindrastanissa, pääkaupunki
Jahore, Putnabadissa, toiseksi suurin kaupunki
Sambay, Jalawarissa, tärkeä satama
Mahasabad, Nagpurissa, lähellä Darokinia ja itäisen kaupan keskus
Karakandar, Peshmirissä, uskonnollinen pääkaupunki
Naral, Shajarkandissa, karjatalouden keskus

Kuolemattomat

Koryis ja Ixion ovat Sindin pääkuolemattomat. Ixionia palvotaan enemmän luonnonvoimana, eikä koskaan puhuta ko. kuolemattomasta tuolla Ixion nimellä, vaan hän on: luoja Ayazi, suojelija Himayeti tai tuhoaja Aksyri. Hallitseva luokka palvoo Bozdogania, mutta Bozdoganin palvonta ei ole mikään suuri uskonto Sindissä. Lisäksi pahat yksilöt tai kuoleman kultistit saattavat palvoa Thanatosta.

Elinkeino

Maatalous (viljely- ja karjatalous) muodostaa talouden pohjan kaikissa Sindin maakunnissa. Toiseksi tärkein elinkeino on kauppa, jota käydään lähinnä maatalouden tuotteiden ympärillä.

Kansa

Sindissä on vain pieniä etnisiä eroja. Voidaankin sanoa, ettei maassa ole suuria jännitteitä tässä mielessä - kulttuuri ja kieli on kaikilla sama. Rikollisuutta sen sijaan on paljon, koska suuri osa väestöstä elää täydellisessä köyhyydessä ilman rehellisen toimeentulon mahdollisuutta. Rikollisuus on lähestulkoon ainoa keino selvitä.


Viimeksi päivitetty ( 17.08.2005 17:27 )