Olet sivulla: Etusivu Maailma Brun Viisi Kontua

Viisi Kontua

Tulosta PDF

Yhteenveto
Valtiomuotoedustuksellinen oligarkia
Hallitsijaklaanijohtajien neuvostot, edustajinaan voudit
Väkiluku n. 240000
Etninen jakopuolituisia 100%
Kieletthyatis, darokin
UskonnotKorkeat Sankarit
RahaPieni aurinko (1 kp), Tähti (1 hop) ja Auringonlasku (1 kup).
Talouskeskiaikainen talous (maatalous, kalastus, kauppa)
Kulttuurikukoistava
Poliittinen mahtimitätön
Sotavoimapotentiaalinen
AsutuskeskuksetKontula, Oberintorni, Thantabbar, Tothmeer.

Viisi Kontua muodostavat Tunnetun Maailman suurimman yhtenäisen puolituisten asuttaman alueen. Maantieteellisesti pieni alue muodostuu moninaisista maastotyypeistä: rannikkoisesta Merikonnusta, alankomaisista Sydän- ja Itä-Konnuista, sekä kukkulaisista ja vuoristoisista Etelä- ja Yläkonnuista. Puolituisten yhteiskunta on klaanikeskeinen; klaanien johtajat muodostavat konnussaan klaanineuvoston, joka valitsee yhden joukostaan konnun voudiksi, konnun nimelliseksi hallitsijaksi. Kontujen viisi voutia muodostavat voutineuvoston, joka päättää koko Kontuja koskevista asioista.

Puolituiset ovat asuttaneet kontujaan yli kaksi vuosituhatta, mutta tarkkaa ajankohtaa puolituisten saapumiselle ei tiedetä. Puolituisten omassa perimätiedossa kerrotaan Hellästä kansasta, jonka ystäviä puolituiset muinoin olivat. Hellän kansan katoamisen jälkeen kontujen hallinnasta taistelivat puolituisten kanssa örkit ja kääpiöt. Lopulta vain puolituiset jäivät asuttamaan kontuja. Viiden Konnun puolituiset ovat rauhanomainen ja mukavuudenhaluinen kansa; puolituiset pitävät kaikesta ”hyvästä”: ruuasta, juomasta, musiikista, tarinoista, ystävistä ja seikkailuista.

Viimeaikaiset tapahtumat

Hulen ja Darokinin välisessä sodassa Konnut liittoutuivat pohjoisen naapurinsa Darokinin kanssa. Puolituisilla oli jo pitkään olleet lämpimät suhteet darokinilaisiin, joten liittoutuminen oli luonnollinen jatke ystävällisille suhteille. Puolituiset osallistuivat Darokinin pääkaupungin puolustukseen, sekä torjuivat Hulen kanssa liittoutuneen Mustankotkan paronin hyökkäyksen Kontuihin.

Thyatiksen ja Alphatian välisen sodan aikana puolituiset valmistautuivat yhdessä Ierendin kanssa Thyatiksen mahdollisiin iskuihin niitä vastaan. Puolituisten suureksi helpotukseksi Thyatis ei yrittänytkään kaapata Kontuja ja Ierendiä. Voitokas Thyatis ja sen liittolainen Glantri saivat konnut kuitenkin varuilleen.

Koiranpäivän sodassa Viisi Kontua liittoutui ensimmäisten joukossa Valon puolelle. Ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin puolituiset mobilisoivat Suuren armeijan, jonka joukot osallistuivat keskeisessä roolissa Krakatosin taisteluun. Suuren armeijan merkittävästä roolista kertovat sen kärsimät tappiot suhteessa Kontujen siviilimenetyksiin: Krakatosin taistelussa Suuren armeijan tappiot olivat 30% ja koko Kontujen siviilitappiot vain 3%.

Puolituiset ovat selvinneet viimeaikojen traagisista tapahtumista hämmästyttävän vähin menetyksin. Puolituiset itse pitävät tätä suorana seurauksena palvomiensa kuolemattomien, Korkeiden Sankarien, kaitselmuksesta.

Viimeksi päivitetty ( 07.02.2007 10:53 )